Boterkoek 🥧

Boterkoek 🥧

Brrr, regen en kou vandaag.. Over 5 dagen is het officieel lente, maar daar is nu nog niet veel van te merken! Nog even volhouden. Maar dat gaat een stuk makkelijker onder een dekentje met een warme kop thee en een stuk boterkoek erbij, toch? Bovendien gaat je huis er héérlijk van ruiken. Daarnaast is het een super makkelijk recept en zo klaar!


Ingrediënten
🥧 250 gr roomboter
🥧 250 gr witte suiker
🥧 250 gr bloem
🥧 1 ei
🥧 amandelschaafsel (optioneel)

Zet de boter van te voren even uit de koelkast zodat ‘ie niet keihard is en snij daarna in kleine stukjes. Meng de boter met de suiker, bloem en het ei en kneed tot een egaal geheel. Mocht het echt té plakkerig zijn, kan je nog een beetje bloem toevoegen.Vet een bakvorm in (gebruik eventueel bakpapier op de bodem) en duw het deegje een beetje plat met je handen of een lepel. Bestrijk het deegje met wat (soya)melk; voor bestrijken met ei vind ik één ei teveel en bovendien niet echt nodig. Hierna kun je het deegje makkelijk helemaal glad strijken. Maak eventueel met een vork nog strepen op het leeg en/of bestrooi met amandelschaafsel.

Bak ongeveer 30 minuten op 180°C tot de boterkoek goudbruin is.

Enjoy! 🌿

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *