Baba Ganoush met Naanbrood 🍆


Joehoe, het wordt dit weekend weer lekker weer! Oke, geen 30 graden, maar zeker een lekker zonnetje wat uitnodigt tot naar buiten gaan. Misschien wel een borreltje op je terras of balkon? Dit is een hapje wat je snel klaar hebt en gezellig om te delen als je gasten hebt. Of gewoon lekker zelf opeten natuurlijk! Fun fact: Naan betekent al brood, dus Naanbrood is een beetje dubbelop. Hetzelfde geldt trouwens voor Chai tea.. Maar dat is weer voor een volgende keer 😉


Ingrediënten:
Baba Ganoush
🍆 1 grote aubergine
🍆 2 tenen knoflook
🍆 2 tl currypasta
🍆 1 tl citroensap
🍆 1 volle tl crème fraîche
🍆 peper & zout
Naanbrood (4 broodjes)
🥔 200 gr zelfrijzend bakmeel
🥔 150 gr volle yoghurt
🥔 olijfolie
optioneel: kruiden, zoals gedroogde munt of koriander

Begin met de Baba Ganoush, want de aubergine moet een tijdje bakken. Schil de aubergine en snij in stukjes. Bak op medium vuur met olie, peper en zout in een grillpan totdat de aubergine helemaal zacht is. Snij de knoflook in plakjes en bak de laatste 5 minuten mee.
Ondertussen kan je het Naandeeg maken. Meng in een kom het zelfrijzend bakmeel en de yoghurt (en eventueel kruiden) en voeg er ongeveer een theelepel zout aan toe. Kneed goed door, tot het een egaal, elastisch en beetje plakkerig deegje is. Verdeel in 4 balletjes, leg die in de kom er zet even in de koelkast.
Als je aubergine helemaal zacht is, doe je alles in de keukenmachine, samen met de currypasta, citroensap en crème fraîche. Laat even goed blenden tot het een nagenoeg egale structuur heeft. Even proeven natuurlijk! Voeg zo gewenst peper en zout toe. Persoonlijk vind ik Baba Ganoush koud het lekkerst, dus ik zet het vervolgens in de koelkast.
Nu kan je je Naanbroodjes bakken. Rol de balletjes één voor één uit op een bebloemd oppervlak tot ongeveer 0,5 cm dik. Bestrijk de bovenkant met olijfolie en bak deze kant in een hete grillpan. Bestrijk ondertussen de andere kant met olijfolie en kijk of de onderkant al bruin is; meestal kan je, zo gauw je klaar bent met bestrijken, al gaan omdraaien. Bak zo alle broodjes.
Serveer de Baba Ganoush met een beetje olijfolie en het Naanbrood. Komkommer en tomaat zijn hier ook heerlijk bij!

Enjoy! 🌿


Reacties zijn gesloten.