Feestelijk appeltaartje 🍎


Pas hebben wij een blik appeltaartmix kado gehad. Super fijn, want daar zou ik normaal nooit aan denken; ik bak vooral met chocola.. Echter, dit was voor een bakvorm van 23cm doorsnee, maar ik wilde graag mijn nieuwe grotere (vierkante) bakvorm gebruiken. Daar dacht ik ongeveer 1/4 méér beslag voor nodig te hebben, alleen zat er in het blik een zakje met bloem én suiker van 250 gram. Na enige berekeningen aan de hand van recepten op internet ben ik op onderstaande verhoudingen gekomen. Onderstaande recept is wel voor een (rond) bakblik van 23cm omdat die het meest voorkomende is. Mocht je toch een groter blik hebben, of je wil bijvoorbeeld op een ovenplaat bakken, is het heel makkelijk te vermeerderen. Voor elk ei dat je meer gebruikt, neem je gewoon van alles 1/4 meer.

Het vervolg van de zomer laat nog even op zich wachten, voor nu nog even naar de regen luisteren.. maar mét een lekker versgebakken stuk appeltaart!


Ingrediënten:
🍎 165 gr zelfrijzend bakmeel
🍎 85 gr suiker
🍎 125 gr roomboter
🍎 3 eieren
🍎 3 appels (bv. Jonagold)
🍎 (vanille)suiker
🍎 kaneel
🍎 citroensap
optioneel: amandelspijs, walnoten/pecannoten

Schil de appels, snij in kwarten en dan in 4 plakjes. Besprenkel met citroensap tegen het verkleuren en bestrooi naar wens met (vanille)suiker en kaneel.
Laat de boter op kamertemperatuur komen en mix even tot een romig geheel. Voeg dan de eieren, suiker en het zelfrijzend bakmeel toe en mix tot een glad mengsel. Vet je bakvorm in; ik leg ook altijd eerste een bakpapiertje op de bodem, dan gaat ie veel makkelijker los. Verdeel het beslag over de vorm en strijk een beetje glad. Als je amandelspijs en/of noten gebruikt, hak deze dan eerst klein tot ongeveer de grootte van een erwt en verdeel over het beslag. Daarna verdeel je de appelschijfjes in de vorm die je wil. Je kan ze beter niet tegen de rand leggen, want dan verbranden ze.
Bak je taartje 55 minuten tot een uur op 180 graden. Je kan ‘m daarna gelijk serveren! Omdat dit taartje geen harde korst heeft, eigenlijk meer een beetje cake-ig, kan je ‘m ook prima serveren als toetje, met een bolletje ijs en slagroom.

Enjoy! 🌿


Reacties zijn gesloten.