Pas had ik onwijs veel zin in pizza maar géén zin om de deur uit te gaan, of te bestellen. Nou is een pizzabodem gelukkig helemaal niet moeilijk te maken, je moet het alleen even 45 minuutjes laten rijzen. Dit receptje is voor twee pizzabodems. Je kan het dus verdelen in twee, maar zelf vind ik het leuker om hem gewoon helemaal uit te rollen en er één grote pizza van te maken. Je kan natuurlijk nog steeds het beleg verdelen, maar ik vind het er gewoon gezelliger uitzien. Daarnaast past het veel makkelijker op de plaat!
Ingrediënten:
🍕 150 ml lauw water
🍕 3,5 gr instant gist
🍕 250 gr bloem
🍕 0,5 tl suiker
🍕 0,5 tl zout
🍕 2 el olijfolie
Voeg het water bij de gist, roer door en laat even een paar minuutjes staan. Meng ondertussen in een kom de bloem, suiker en zout. Voeg daarna het water/gist-mengsel en de olijfolie toe. Eerst is het nog een beetje nattig, maar kneed goed door totdat het (bijna) niet meer aan je handen plakt. Maak een bal van het deeg, doe een beetje olijfolie in de kom en leg de deegbal erin. Doe er een vochtige doek overheen en laat 45 minuten op een warme plek rijzen. Daarna rol je het deeg op een bebloemd oppervlak uit tot de gewenste vorm. Smeer er bijvoorbeeld tomatenpuree op, of heb je wel eens met crème fraîche geprobeerd? Beleg met wat je maar lekker vindt.. of in de koelkast heb liggen. Bestrijk de randen met een beetje olijfolie. Laat de pizza op 240 graden minstens 15 minuten bakken, maar ga sowieso af en toe even kijken! Als de kaas is gesmolten en de randjes zijn lekker bruin is ‘ie klaar!
Enjoy! 🌿