Vandaag is het zo’n prachtige dag, de zon schijnt en de eerste zaadjes zijn geplant om voor te kiemen.. Ik krijg dan alweer helemaal zin in de lente! Lekker in de tuin werken, wildplukken in de duinen, korte broek aan. Maar we zullen er nog even op moeten wachten, want er komt nog een winterse week aan met sneeuw en vorst. Dat heeft natuurlijk ook zo z’n charme. Dus neem het er nog even van en maak een grote pan tomatensoep! In de zomer kan dat van tomaten uit eigen tuin, maar voor nu nog even uit de winkel.
Ingrediënten
🍅 6 tomaten (middelgroot)
🍅 1 ui
🍅 1 teen knoflook
🍅 3 takjes basilicum (ong 30 blaadjes)
Snij de tomaten, ui, knoflook en basilicum in stukken en breng het in een pan aan de kook. Laat ongeveer 30 minuten pruttelen tot alles zacht is. Laat alles in de blender of met de staafmixer goed doordraaien en dan via de zeef weer terug in de pan, duw de restjes door de zeef met een bolle lepel.
Voeg zo gewenst water toe en breng op smaak met zout en peper. Zelf hou ik ook van een scheutje soyasaus.
Enjoy! 🌿